Årets julbak






   





   

I helgen var det dax för årats julbak! Men inte vilket julbak som helst, utan det STOOORA julbaket i "svärmorfar´s" alldeles egna bagarstuga! Det är lyx det!
Och mysfaktorn kan inte vara annat än hög när man åker dit i tidig otta, det är fortfarande mörkt ute, några minusgrader och nyfallen snö som under de timmar vi sovit täckt landskapet likt ett vitt täcke...
Trött och lite småfrusen åker vi bort till bagarstugan, gör upp en eld i den vedeldade ugnen, tänder ljus, sätter på julmusik och så är det stora julbaket igång på allvar, med både pepperkakslimpa, julgodis, baguetter, kavelbulle (skrålla, tuttul eller kavelgris, kalla det vad ni vill, kärt barn har många namn), och surdegsbröd med fyllningar med allt ifrån örter, oliver, ost och diverse fröer.
Och när dofterna av dessa bakverk omfamnar oss - Mmmmm säger jag bara!

Efter en lång dag med en massa knådande, kavling och gräddande börjar det återigen skymma utanför den lilla, men ack så mysiga bagarstugan. Vi gräddar den sista kavelbullen och beger oss av hemåt, med bilen full av bröd att fylla frysen med.
Men innan läggdax måste en del av dagens dagsverk avnjutas! I soffan, tillsammans med glögg och diverse tillbehör - för NU är det jul :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ett foto är ett fryst ögonblick - ett ögonblick som kanske aldrig kommer igen...

Alla bilder på denna blogg är tagna utav mig (om inte annat anges) och skyddas utav upphovsrättslagen. Därmed är all kopiering och användning förbjuden utan min tillåtelse!
Är du/ni intresserade av någon bild är ni välkomna att kontakta mig!

RSS 2.0